MRAZOVCI – “PEČENI I KUHANI”

Sastojci
Tijesto
Priprema
1.
Staviti kvasac s malo mlijeka, šećera i brašna da se zapjeni.
Zamijesti tijesto od svih sastojaka.
2.
Ne treba čekati da se tijesto digne već odmah razvaljati na debljinu oko 5 mm i modlicama izrezati oblike s rupama u sredini.
3.
Peći na 200˚C oko 20 min.
4.
Još tople nanizati na konac i potopiti u vruću vodu.
Odmah ih uvaljati u krupniji kristal šećer.
- 600 g brašna
- 200 g masti
- 2 dcl mlijeka
- 20 g kvasca
- 1 vrećica limun šećer Dolcela
- limunova korica
- malo ruma
- šećer za posipanje (krupniji)
1.
Staviti kvasac s malo mlijeka, šećera i brašna da se zapjeni.
Zamijesti tijesto od svih sastojaka.
2.
Ne treba čekati da se tijesto digne već odmah razvaljati na debljinu oko 5 mm i modlicama izrezati oblike s rupama u sredini.
3.
Peći na 200˚C oko 20 min.
4.
Još tople nanizati na konac i potopiti u vruću vodu.
Odmah ih uvaljati u krupniji kristal šećer.
No comments:
Post a Comment